این دوره که به مطالعه و تبیین گروههای خاص با تأکید بر مفاد " منشور"حقوق شهروندی می پردازد با حضور اساتید و صاحبنظران در دانشگاه مفید قم برپا می شود.
در این مدرسه، فراگیران طی یک دوره کوتاه مدت شش روزه و در قالب یک کارگاه عمومی و چند کارگاه تخصصی در چهار موضوع (حقوق بیماران، حقوق سالمندان، حقوق روستائیان،حقوق مهاجران ) با مفاهیم و قواعد مندرج در منشورحقوق شهروندی آشنا خواهند شد ودر پایان دوره ، گواهی مربوط را دریافت خواهند نمود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به لینک زیر مراجعه و یا با شماره 66475233 021 تماس حاصل فرمائید.
مدرسه تابستانی حقوق شهروندی با تاکید بر گروه های خاص
هدف :
1- تبیین و نقد منشور حقوق شهروندی یکی از اهدافی است که این مدرسه تابستانی در پی تحقق آن است. برای تحقق این هدف ، منشور حقوق شهروندی را می توان از سه منظر حقوق داخلی، حقوق بین المللی و حقوق اسلامی مورد بررسی قرار داد. نسبت قواعد حقوقی و فقهی موجود در منابع حقوقی و فقهی با قواعد مندرج در منشور همچون همپوشانی مواد منشور با قواعد موجود وتعارض میان آنها از جمله مورادی است که در هر سه حوزه بررسی می شود.
2- توسعه ادبیات دانشگاهی و دکترین حقوقی در حوزه های نوظهور در منشور حقوق شهروندی چون حقوق روستاییان، حقوق سالمندان، حقوق مهاجران و حقوق بیماران از دیگر اهداف این مدرسه تابستانی ست.
3- هدف سوم این مدرسه تابستانی ، آموزش و انتقال مفاهیم و قواعد حقوقی مزبور به دانشجویان حقوق است که نه تنها به عنوان دانشجو بلکه به عنوان شهروند در این جامعه حضور دارند و فهم صحیح آنها از این حقوق می تواند در پاسخگویی دولت نقشی موثر داشته باشد.
برنامه اجرایی
1- زمان برگزاری: هفته سوم شهریورماه 1396 به مدت شش روز (1 روز کلاس عمومی، 4 روز کارگاه تخصصی، 1 روز شبیه سازی)
2- مکان برگزاری : دانشگاه مفید
برنامه آموزشی
برنامه های آموزشی در این مدرسه تابستانی به سه گروه کلاس های مفاهیم عمومی ،کارگاه های تخصصی و شبیه سازی تقسیم می شود:
1- کلاس عمومی
در این کلاس همه ی فراگیرانی که برای شرکت در مدرسه تابستانی ثبت نام کرده اند حضور می یابند . این کلاس به طرح موضوعات کلی و اساسی که به نوعی پیش نیاز کارگاه های تخصصی هستند می پردازد. برای مثال مفاهیم حق و شهروندی، حقوق بنیادین ، همچنین کلیات منشور شهروندی (مسائلی چون هدف، ضمانت اجرا، تفسیر و ...) در این کلاس مورد بررسی وتحلیل حقوقی قرار خواهد گرفت. مدت این کلاس یک روز خواهد بود.
2- کارگاه های تخصصی
فراگیران می توانند در هر یک از کارگاه هایی که در زمان ثبت نام انتخاب کرده اند ، موضوعی که در حوزه علاقه آنها است را به صورت تخصصی دنبال کنند. در کلاس های تخصصی، تقسیم بندی پیش گفته شده ( حقوق داخلی، بین المللی و اسلامی) اجرا خواهد شد. همچنین این کارگاه ها به صورت تعاملی و «مطالعه ی موردی» داخلی و بین المللی برگزار خواهد شد. فراگیران پیش از حضور در هر کارگاه ، از برنامه آن کارگاه و منابعی که باید برای آمادگی مطالعه کنند آگاهی خواهند یافت. کارگاه های تخصصی چهاگانه با موضوع حقوق روستاییان، حقوق سالمندان، حقوق بیماران و حقوق مهاجران برگزار خواهد شد.
3- شبیه سازی
با توجه به اینکه در کلاس های عمومی و تخصصی، تکیه بر مباحث نظری است ، در بخش شبیه سازی آنچه فراگیران آموخته اند به به صورت عملی عرضه می گردد. در این بخش مرجع ملی حقوق شهروندی شبیه سازی می شود و فراگیران با توجه به پرونده ای که در روز سوم به آنها داده شده است ، در روز ششم در این شبیه سازی شرکت می کنند.
شرایط ثبت نام
فراگیران در خواست کننده باید دانشجویان و یا فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد حقوق و یا رشته های مرتبط همچون علوم سیاسی و علوم اجتماعی باشند. در مورد دانشجویان دکترا کمیته برگزار کننده می تواندمجوز شرکت صادر نماید.
اعطای بورس
به 5 نفر از متقاضیان بر اساس رزومه علمی و انگیزه نامه بورس اعطا خواهد شد. این 5 نفر توسط کمیته برگزار کننده از میان متقاضیان انتخاب خواهند شد و از پرداخت هزینه دوره معاف می باشند.
مهلت ثبت نام
پایان مرداد ماه 1396
متقضیان بورس تحصیلی به همراه فرم ثبت نام، رزومه علمی و انگیزنامه خود را نیز ارسال فرمایند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید.
021-66475233 خانم ابراهیمی و خانم بهادرانی
025-32903552 / 025-32903553 آقای نوری